ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deal $233,9 εκατ. για την Global Ship Lease-Αγόρασε 12 containerships

11:19 - 09 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Deal $233,9 εκατ. για την Global Ship Lease-Αγόρασε 12 containerships
Στην εξαγορά 12 containerships από την Borealis Finance προχώρησε η Global Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου, έναντι 233,9 εκατ. δολαρίων.

Τα 12 πλοία έχουν μέση χωρητικότητα περίπου 3.000 TEU και μέση ηλικία 11 ετών και είναι όλα ναυλωμένα σε κορυφαίες εταιρείες τακτικών γραμμών, με υπόλοιπο διάρκειας ναύλωσης από τρεις έως και 25 μήνες.

Τα containerships αναμένεται να παραδοθούν στην Global Ship Lease το γ’ τρίμηνο του 2021, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν περίπου 60,5 εκατ. δολάρια στα προσαρμοσμένα EBITDA της εισηγμένης στη Wall Street ναυτιλιακής εταιρείας τους πρώτους 12 μήνες.

Η Global Ship Lease αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αγορά με μετρητά, με νέο τραπεζικό δανεισμό, αλλά και την έκδοση 35 εκατ. δολαρίων από τις υφιστάμενες 8% Senior Unsecured Notes στους πωλητές.

Ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, Γιώργος Γιουρούκος, δήλωσε ότι η συμφωνία για την απόκτηση των 12 πλοίων «θα επιδράσει θετικά στις ταμειακές ροές από την πρώτη ημέρα, χωρίς επιπλέον έκδοση κοινών μετοχών.

Οι προσθήκες στον στόλο της GSL θα αυξήσουν την έκθεσή μας στον τομέα των feeder και των handysizes, όπου τα ναύλα σημειώνουν ρεκόρ λόγω της ισχυρής ζήτησης και της πλήρους απασχόλησης, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την εξασφάλιση επιπλέον κάλυψης του στόλου με όρους που αντικατοπτρίζουν τις εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς.

Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις προοπτικές των μεσαίου και μικρότερου μεγέθους containerships και την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει την στρατηγική ανάπτυξης με συμφωνίες ναυλώσεων, η οποία βελτιώνει τα έσοδα και την μελλοντική ρευστότητά της και στηρίζει την δυνατότητα αποπληρωμής μερισμάτων».

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο στόλος της Global Ship Lease θα αποτελείται 62 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 322.770 TEU, καθιστώντας την Global Ship Lease τον όγδοο μεγαλύτερο πλοιοκτήτη containerships με βάση υπολογισμού τα TEU.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Φεβρουάριο η ναυτιλιακή ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση επτά containerships, τύπου post panamax, ενώ με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2020 ο κ. Γιουρούκος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Global Ship Lease θα εξέταζε και θα εκμεταλλευόταν ελκυστικές ευκαιρίες, που θα της παρουσιάζονταν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 09 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.