ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη μεταφορά LNG ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα από τη Μέση Ανατολή

18:52 - 09 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Πρώτη μεταφορά LNG ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα από τη Μέση Ανατολή
Η αγγλο-ολλανδική Shell και η Oman LNG υπέγραψαν συμφωνία για την παράδοση του πρώτου φορτίου LNG ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα από τις εγκαταστάσεις της δεύτερης στο Qalhat του Ομάν.

«Το φορτίο είναι το πρώτο LNG ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα που μεταφέρεται από τη Μέση Ανατολή και έχει ως στόχο να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που παράγονται στην αλυσίδα μεταφοράς LNG (LNG value chain)» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη ανακοίνωση της Oman LNG.

Η Oman LNG αποτελεί μια πολυμερή κοινοπραξία μεταξύ της κυβέρνησης του Ομάν (51%), της Shell (30%), της Total (5,54%), της KOLNG (5%), της Partex (2%), της Mitsubishi (2,77%), της Mitsui (2,77%) και της Itochu (0,92%).

Η κοινοπραξία λειτουργεί ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου στο Qalhat με χωρητικότητα 10,4 εκατ. τόνους ετησίως.

Από την πλευρά της, η Shell έχει αναλάβει και στο παρελθόν τη μεταφορά φορτίων LNG με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, με πιο πρόσφατο αυτό μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης τον περασμένο Μάρτιο.

Το εν λόγω φορτίο εκφορτώθηκε στον τερματικό σταθμό Dragon LNG στην Ουαλία και θα έδινε τη δυνατότητα στην Shell να προμηθεύει με περισσότερο LNG ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 09 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.