ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Grimaldi: Κάνει τον στόλο πιο φιλικό προς το περιβάλλον

13:14 - 10 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Όμιλος Grimaldi: Κάνει τον στόλο πιο φιλικό προς το περιβάλλον
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την τακτική ανανέωσης του στόλου του ο ιταλικός ναυτιλιακός όμιλος Grimaldi. Τελευταία του κίνηση η παραλαβή του «Grande California», του τελευταίου από τα 7 νεότευκτα οχηματαγωγά πλοία του (PCTCs), που παρήγγειλε από το κινεζικό ναυπηγείο Yangfan.

Με μήκος 199,9 μέτρα, το «Grande California» έχει ολική χωρητικότητα 65.255 τόνους και μπορεί να «αγγίζει» τους 19 κόμβους ως μέγιστη ταχύτητα.

Το ιταλικής σημαίας οχηματαγωγό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και έχει μεταφορική ικανότητα περίπου 7.600 CEU.

Με τα τέσσερα ανυψωτικά καταστρώματά του, το «Grande California» είναι σε θέση να μεταφέρει κάθε τύπο τροχαίου φορτίου ύψους έως και 5,3 μέτρων.

Η πλευρική ράμπα, που διαθέτει, επιτρέπει τη φόρτωση οχημάτων βάρους έως και 150 τόνων, ενώ η διαμόρφωση των 12 καταστρωμάτων του ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ζημιάς στα διακινούμενα φορτία κατά τις εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης.

Μόλις φτάσει το «Grande California» από την Κίνα, θα ενισχύσει περαιτέρω τον στόλο από υβριδικά πλοία roll-on / roll-off (RoRo) που διαχειρίζεται ο όμιλος Grimaldi, εξυπηρετώντας συνολικά 15 λιμάνια σε Μεσόγειο και Βόρεια Αμερική.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για λιμάνια σε Ιταλία (Civitavecchia, Gioia Tauro, Livorno, Salerno, Savona), Ισπανία (Βαλένθια), Βέλγιο (Αμβέρσα), Καναδά (Halifax), ΗΠΑ (Βαλτιμόρη, Davisville, Χιούστον, Jacksonville, Νέα Υόρκη) και Μεξικό (Altamira, Veracruz).

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο όμιλος Grimaldi παρέλαβε το «Eco Catania», το πέμπτο από τα 12 νέα RoRo στο πλαίσιο του ναυπηγικού προγράμματος «Grimaldi Green 5th Generation (GG5G)».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 10 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.