ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισημοποιήθηκε το deal συγχώνευσης μεταξύ GasLog και BlackRock

16:29 - 11 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Επισημοποιήθηκε το deal συγχώνευσης μεταξύ GasLog και BlackRock
Την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγχώνευσης με θυγατρική του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού, BlackRock, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της GasLog, η συμφωνία έκλεισε και επίσημα την περασμένη Τετάρτη 9 Ιουνίου, με το κόστος της συναλλαγής να ανέρχεται περίπου στα 454 εκατ. ευρώ (552 εκατ. δολάρια). Η ολοκλήρωση του deal ήρθε μετά το «πράσινο» φως που άναψε η γενική συνέλευση των μετόχων της GasLog, η οποία συνεδρίασε στις 4 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη συμφωνία σηματοδοτεί την έξοδο της GasLog από τη Wall Street, η οποία θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο ενεργειακός βραχίονας της BlackRock, Global Energy & Power Infrastructure (GEPIF), προχώρησε τις διαδικασίες προκειμένου να αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της GasLog, οι οποίες δεν κατέχονται από άλλους υφιστάμενους μετόχους - rolling shareholders (συμπεριλαμβανομένων της Blenheim Holdings Ltd, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λιβανού και μίας θυγατρικής κατά 100% του Ιδρύματος Ωνάση).

Η συμφωνημένη τιμή αγοράς των εν λόγω μετοχών υπολογίζεται στα 5,80 δολάρια σε μετρητά ανά κοινή μετοχή. Μάλιστα, η GEPIF έδωσε 17% παραπάνω από την τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της GasLog στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και 22% από το μέσο όρο της τιμής της μετοχής τις τελευταίες 30 ημέρες.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι rolling shareholders θα διατηρούν περίπου το 55% των εκκρεμών μετοχών, ενώ η GEPIF θα κατέχει το υπόλοιπο 45%.

Σημειώνεται ότι η GasLog διαθέτει έναν ενοποιημένο στόλο από 35 LNG carriers.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 11 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.