ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Petrobras δίνει $2,3 δισ. για νέα μονάδα αποθήκευσης-εκφόρτωσης (FPSO)

13:24 - 14 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Η Petrobras δίνει $2,3 δισ. για νέα μονάδα αποθήκευσης-εκφόρτωσης (FPSO)
Η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras υπέγραψε σύμβαση 2,3 δισ. δολαρίων με την κοινοπραξία της ιταλικής πολυεθνικής Saipem και του νοτιοκορεάτικου ναυπηγείου Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) για την προμήθεια της P-79, της όγδοης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και εκφόρτωσης (Floating Production Storage and Offloading - FPSO) της Petrobras.

Σε δική της δήλωση, η Saipem επιβεβαίωσε την υπογραφή της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι το μερίδιό της υπολογίζεται περίπου στα 1,3 δισ. δολάρια.

Η P-79 έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στην Petrobras το 2025. Η μονάδα θα έχει χωρητικότητα επεξεργασίας 180.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα και 7,2 mcm (εκατ. κυβικά μέτρα) αερίου την ημέρα.

Το έργο προβλέπει τη σύνδεση 14 πηγών άντλησης πετρελαίου με την FPSO, συμπεριλαμβανομένων 8 παραγωγικών πηγών (producers) και 6 εγχυτήρων (injectors), μέσω υποθαλάσσιας υποδομής που αποτελείται από άκαμπτους αγωγούς παραγωγής και έγχυσης και από ευέλικτους αγωγούς εξυπηρέτησης.

Προς το παρόν, λειτουργούν τέσσερις μονάδες στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο βαθέων υδάτων στον κόσμο.

Η πέμπτη και η έκτη πλατφόρμα, «FPSO Almirante Barroso» και «Almirante Tamandaré», βρίσκονται υπό κατασκευή.

Με την τελευταία συμφωνία, η Petrobras αποκτά δύο ακόμη FPSOs, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης συμφωνίας και για μία ένατη μονάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 14 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.