ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ναυτιλία στο επίκεντρο των χάκερς-Θύμα κυβερνοεπίθεσης η HMM

16:19 - 15 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Μία ακόμη μεγάλη εταιρεία του ναυτιλιακού κλάδου έπεσε θύμα κυβερνοεγκληματιών και πρόκειται για τη νοτιοκορεάτικη Hyundai Merchant Marine (HMM).

Η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα (15/6) ότι εντόπισε μια μη αναγνωρισμένη παραβίαση ασφαλείας, η οποία οδήγησε σε περιορισμένη πρόσβαση των εταιρικών emails σε ορισμένες περιοχές.

«Το μεγαλύτερο μέρος της επιβεβαιωμένης ζημιάς έχει αποκατασταθεί και δεν βρέθηκε καμία διαρροή δεδομένων», τόνισε η HMM σε επίσημη δήλωσή της.

Εκτός από την Αμερική και την Ευρώπη, οι servers του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας εξακολουθούν να επηρεάζονται, ενώ σύμφωνα με την HMM, οι IT experts της εταιρείας συνεχίζουν την έρευνα για να αποτρέψουν περαιτέρω συμβάντα ηλεκτρονικής παραβίασης.

«Η HMM θα πραγματοποιήσει βελτιωμένους ελέγχους ασφαλείας και θα λάβει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα», σημείωσε η ναυτιλιακή εταιρεία.

Η HMM είπε ότι τα υπόλοιπα δίκτυα είναι πλήρως λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών κράτησης και τεκμηρίωσης.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε άλλες πληροφορίες για την κυβερνοεπίθεση, την οποία αποκάλεσε απλά «ιό».

Σημειώνεται ότι ναυτιλιακοί «κολοσσοί», όπως η CMA CGM, η Maersk, η MSC και η Cosco έχουν μπει στο στόχαστρο των χάκερς τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 15 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.