ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Safe Bulkers: Απέκτησε νέο πλοίο και «ξεφορτώνεται» παλαιότερα

17:56 - 17 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Safe Bulkers: Απέκτησε νέο πλοίο και «ξεφορτώνεται» παλαιότερα
Στην απόκτηση ενός ακόμη bulk carrier, τύπου Panamax, προχώρησε η Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου (φωτο), στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της.

Για την εξαγορά του εν λόγω πλοίου, η εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία δαπάνησε 22 εκατ. δολάρια. Το bulk carrier είναι χωρητικότητας 78.000 dwt και κατασκευάστηκε το 2013 σε ιαπωνικό ναυπηγείο.

Η αγορά του πλοίου θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και αναμένεται να παραληφθεί έως τα τέλη του φετινού Αυγούστου.

Πρόσφατα, μάλιστα, η ναυτιλιακή προχώρησε στην εξαγορά δύο ακόμη νεότευκτων post panamax bulkers, έναντι συνολικά 42,5 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία αυτά αναμένεται να παραδοθούν στη Safe Bulkers μέχρι τα μέσα του 2023.

O πρόεδρος της Safe Bulkers, δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, δήλωσε σχετικά:

«Το νέο απόκτημα αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας για σταδιακή ανανέωση του στόλου μας, μέσα από επιλεγμένες αγορές νεότερου second hand τονάζ ιαπωνικής κατασκευής, το οποίο θα αντικαταστήσει παλαιότερα πλοία ή κινεζικής κατασκευής πλοία. Το βασικό κομμάτι της στρατηγικής μας ανανέωσης παραμένει η απόκτηση νεότευκτων πλοίων, προηγμένου σχεδιασμού και ενεργειακής αποδοτικότητας».

Με την απόκτηση του Panamax, ο στόλος της Safe Bulkers θα αποτελείται από 43 bulk carriers. Παράλληλα, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχώρησε στην παραγγελία 4 bulk carriers, εκ των οποίων 3 post-Panamax και 1 Kamsarmax, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε στην πώληση 3 παλαιότερων Panamax και άλλων 2 Kamsarmax.

Σημειώνεται ότι η Safe Bulkers επέστρεψε στην κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2021, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 21,3 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 9,9 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 17 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.