ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Global Ship Lease: Απέκτησε άλλα 4 containerships μετά το «mega deal»

18:21 - 17 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Global Ship Lease: Απέκτησε άλλα 4 containerships μετά το «mega deal»
Στην εξαγορά τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containerships) έναντι 148 εκατ. δολαρίων προέβη η Global Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά το deal - «μαμούθ» που εξασφάλισε η ναυτιλιακή για την απόκτηση 12 containerships, με το κόστος της συναλλαγής να ανέρχεται στα 233,9 εκατ. δολάρια.

Τα 4 second hand containerships, που απέκτησε η Global Ship Lease, είναι τύπου panamax, χωρητικότητας 5.470 TEU το κάθε ένα και μέσης ηλικίας 11 ετών. Κατά την παράδοσή τους, τα πλοία αυτά θα ναυλωθούν από κορυφαία εταιρεία τακτικών γραμμών (liner) για χρονική περίοδο τριών ετών, ενώ υπάρχει και option για επέκταση της ναύλωσης για τρία επιπλέον χρόνια.

Όπως επισημαίνει η Global Ship Lease, κατά τη διάρκεια της τριετούς ναύλωσης, τα πλοία αναμένεται να αποφέρουν περίπου 124,4 εκατ. δολάρια στα EBITDA της εταιρείας. Σε περίπτωση, μάλιστα, που γίνει χρήση της option, τα πλοία θα συνεισφέρουν επιπλέον 42,2 εκατ. δολάρια στα EBITDA.

H παράδοση των containerships είναι προγραμματισμένη για το γ’ τρίμηνο του 2021, ενώ η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με μετρητά και δανεισμό.

Με αφορμή την απόκτηση των 4 containerships, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Global Ship Lease, κ. Γιώργος Γιουρούκος, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία μας για την ένταξη τεσσάρων υψηλών προδιαγραφών πλοίων στον στόλο της Global Ship Lease.

Τα εν λόγω πλοία αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα της στρατηγικής μας εστίασης στα μεγάλης χωρητικότητας εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία (refrigerated containers).

Κάθε πλοίο έχει τη δυνατότητα να φορτώσει 1.200 refrigerated containers, που είναι διπλάσια από τον μέσο όρο για πλοία χωρητικότητας 5.000-7.000 TEU και παρέχει διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύ για περισσότερα από 2.000 refrigerated containers.

Mε την προσθήκη των πλοίων αυτών, η Global Ship Lease θα ελέγχει πάνω από το 1/4 του παγκόσμιου στόλου high-reefer χωρητικότητας έως 7.000 TEU, με δυνατότητα μεταφοράς 1.200 ή και περισσότερων refrigerated containers».

Με την προσθήκη των 4 πλοίων, ο στόλος της εισηγμένης στη Wall Street ναυτιλιακής θα αποτελείται από 66 containerships, συνολικής χωρητικότητας 344.650 TEU.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:46 - 17 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.