ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία

10:06 - 19 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία
Για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου πληρότητας στα πλοία μίλησε το Σάββατο (19/6) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το υπουργείο παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπογράμμισε ότι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «το λιμάνι χθες θύμιζε παλιές καλές εποχές». Παράλληλα, σημείωσε ότι «η πληρότητα που ισχύει σήμερα είναι 85% στα πλοία με καμπίνες και 80% στα πλοία χωρίς καμπίνες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Δήλωση Υγείας πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά και όπως είπε με αυτόν τον τρόπο «επιταχύνεται η εξυπηρέτηση και η επιβίβαση στα πλοία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «υπάρχουν πρωτόκολλα για να εφαρμοστούν, όπως και πέρσι».

Μιλώντας για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «με το τελευταίο νομοσχέδιο αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη με χρηματοδοτικά εργαλεία».

Σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σημείωσε ότι αυτές δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσι και πρόσθεσε ότι έχουμε στηρίξει την ακτοπλοΐα και με άμεσες χρηματοδοτήσεις».

Τόνισε ακόμα ότι λόγω της πανδημίας οι ζημιές στην ακτοπλοΐα είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ και σημείωσε ότι είναι σημαντικό να στηρίξουμε την βιωσιμότητα του συγκεκριμένου κλάδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:41 - 19 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.