ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Royal Caribbean: Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου της LNG κρουαζιερόπλοιου

18:52 - 20 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Royal Caribbean: Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου της LNG κρουαζιερόπλοιου
Το φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku ξεκίνησε τις διαδικασίες κατασκευής του «Icon of the Seas», του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean με καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του εν λόγω πλοίου έγιναν στις 16 Ιουνίου 2021 κατά τη διάρκεια μίας τελετής της Meyer Turku.

Το φθινόπωρο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του «Icon of the Seas» και τότε θα μιλάμε για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με καύσιμο το LNG, από τα τρία τα οποία βρίσκονται υπό παραγγελία από την Royal Caribbean.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας, το LNG και οι πρόσθετες φιλικές προς το περιβάλλον δυνατότητες του νέου πλοίου, θα ενισχύσουν την ενεργειακή της απόδοση και θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το κρουαζιερόπλοιο θα έχει επίσης τη δυνατότητα λίπανσης της υποβρύχιας γάστρας (underwater hull), στέλνοντας εκατομμύρια μικροσκοπικές φυσαλίδες για να μειωθεί η τριβή.

Ακόμη, το προηγμένο σύστημα ανάκτησης θερμότητας των αποβλήτων θα μετατρέπει τη θερμότητα σε πρόσθετη ενέργεια, που θα ξεπερνά τα 3MW.

Η κατασκευή του «Icon of the Seas» αποτελεί για τη Royal Caribbean το έναυσμα για μία πιο «πράσινη» πολιτική, με την οικοδόμηση ενός μέλλοντος βασισμένο στην καθαρή ενέργεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 20 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.