ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο δάνειο 70 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers

18:43 - 22 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Νέο δάνειο 70 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers
Η Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου, ανακοίνωσε τη σύναψη νέου 5ετούς δανείου, ύψους 70 εκατ. δολαρίων.

Το νέο δάνειο περιλαμβάνει μια δόση ύψους 30 εκατ. δολαρίων και μια δόση μειωμένης ανανεώσιμης πιστωτικής διευκόλυνσης (reducing revolving credit facility tranche) που προβλέπει την ανάληψη έως και 40 εκατ. δολαρίων από τη Safe Bulkers.

Το νέο δάνειο θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, ύψους 64,3 εκατ. δολαρίων, που λήγουν το 2023 και τα οποία είχαν κατευθυνθεί στην εξαγορά 8 πλοίων.

Στο πλαίσιο της σύναψης του νέου δανείου, ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Λουκάς Μπαρμπαρής, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για σταδιακή απομόχλευση και αύξηση της ανανεώσιμης πιστωτικής διευκόλυνσης του χρέους μας, που μας παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερο κόστος όσον αφορά τους τόκους. Στοχεύουμε σε χαμηλότερη μόχλευση, καθώς συνεχίζουμε να ανανεώνουμε το στόλο μας με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα νεότευκτα πλοία ή και με μεταχειρισμένα πλοία από κορυφαία ιαπωνικά ναυπηγεία, που θα αντικαταστήσουν άλλα παλαιότερα ή και πλοία που έχουν κατασκευαστεί σε κινεζικά ναυπηγεία».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Safe Bulkers απέκτησε ένα panamax, κατασκευής 2013, έναντι 22 εκατ. δολαρίων. Με την απόκτηση αυτού του πλοίου, ο στόλος της ναυτιλιακής εταιρείας θα αποτελείται από 43 bulk carriers.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 22 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.