ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Mega» παραγγελία 6 containerships από την Hapag-Lloyd

15:52 - 23 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
«Mega» παραγγελία 6 containerships από την Hapag-Lloyd
Άλλα έξι νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας άνω των 23.500 TEU, παρήγγειλε η Hapag-Lloyd, που εδρεύει στο Αμβούργο, επεκτείνοντας το ναυπηγικό της πρόγραμμα και ενισχύοντας την πολιτική ανανέωσης του στόλου της.

Τα πλοία αυτά θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) της Νότιας Κορέας. Είναι εξοπλισμένα με κινητήρες LNG διπλού καυσίμου υψηλής πίεσης και είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν έως τα τέλη του 2024.

Τα πλοία θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λειτουργούν με συμβατικά καύσιμα ως εναλλακτική λύση. Η εξαγορά των 6 πλοίων επιτεύχθηκε μέσω ενός κοινοπρακτικού «πράσινου» δανείου, ύψους 852 εκατ. δολαρίων, για το οποίο υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής του μετά από 12 χρόνια (από την ημερομηνία παράδοσης του δανείου).

Σύμφωνα με την DSME, το κόστος της παραγγελίας ανέρχεται στα 1 δισ. δολάρια.

«Με αυτήν την επένδυση σε νεότευκτα πλοία, κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας - σε όρους μέγεθους των πλοίων και σε όρους βιωσιμότητας», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd.

Τα containerships θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια Ευρώπης - Άπω Ανατολής και θα ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Hapag-Lloyd στις συγκεκριμένες τακτικές γραμμές.

Σημειώνεται ότι η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία έχει ήδη παραγγείλει 6 containerships των ίδιων προδιαγραφών στα τέλη του 2020. Η Hapag-Lloyd ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,2 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 23 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.