ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εμβολιασμός των ναυτικών είναι κρίσιμος

08:04 - 24 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ο εμβολιασμός των ναυτικών είναι κρίσιμος
Ο εμβολιασμός των ναυτικών αποτελεί πλέον βασικό επίκεντρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς αναζητά μια μακροπρόθεσμη επίλυση της κρίσης αλλαγής πληρώματος που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Σε μια ηχογραφημένη ομιλία κατά τα εγκαίνια του CrewConnect Europe Virtual Event, ο Γενικός Γραμματέας του IMO, Kitack Lim, δήλωσε ότι συνέχισε να παροτρύνει τις κυβερνήσεις να ορίσουν τους βασικούς εργαζόμενους των ναυτικών, οι οποίοι θα τους δώσουν πρόσβαση σε εμβολιασμό προτεραιότητας.

«Ο εμβολιασμός των ναυτικών είναι κρίσιμος. Καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημικής ναυτιλίας έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αξιόπιστος, ανθεκτικός και αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ναυτικών, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αποπληρώσουμε τις προσπάθειές τους. Ο πιο σημαντικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή των εμβολίων, και δεν πρέπει να μείνουν πίσω οι ναυτικοί», δήλωσε ο Lim.

Το μήνυμα προτεραιότητας των ναυτικών για εμβολιασμό είναι αυτό που οι εργοδότες θεωρούν βασικό. «Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να αντιμετωπίζουν τους [ναυτικούς] ως προτεραιότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Francesco Gargiulo, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Συμβουλίου Ναυτιλιακών Εργοδοτών (IMEC).

«Ορισμένες χώρες το έκαναν αμέσως χωρίς μεγάλη πίεση, ίσως επειδή είχαν έτοιμη διαθεσιμότητα εμβολίων. Ορισμένες άλλες χώρες έχουν ασκήσει πολλές πιέσεις και πολλή πίεση. Ορισμένες χώρες εξακολουθούν να μην επιθυμούν να το κάνουν. Το βασικό μας μέλημα είναι ότι οι περισσότεροι ναυτικοί τείνουν να προέρχονται από χώρες όπου τα εμβόλια δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. " Αυτές είναι χώρες όπως η Ινδία και οι Φιλιππίνες και άλλα μεγάλα έθνη πληρώματος.

Ο Gargiulo είπε ότι τα «μαζικά kudos» οφείλονται στις ΗΠΑ για εμβολιασμούς για τους ναυτικούς που διατίθενται σε 50 - 60 λιμάνια, ωστόσο, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πλεόνασμα εμβολίων σε αντίθεση με πολλά έθνη.

Ο Simon Frank, Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού της Ομάδας Thome επανέλαβε το σχόλιο των kudos στις ΗΠΑ για την παροχή εμβολιασμών στους ναυτικούς. «Ήταν μια μεγάλη βοήθεια για εμάς, έχουμε σχεδόν 400 ναυτικούς τώρα εμβολιασμένους με ένα εμβόλιο με μία βολή», είπε.

Μιλώντας για τις προσπάθειές του στο μέτωπο εμβολιασμού ως διευθυντής πλοίου, ο Frank από τον Thome είπε: «Από στρατηγική σκοπιά, έχουμε κάνει επενδύσεις όπου μπορούμε. Στην Ινδία διοργανώσαμε συγκεντρώσεις εμβολίων στο γραφείο μας και προσκαλέσαμε ναυτικούς να έρθουν και να εμβολιαστούν. " Ωστόσο, η αύξηση των κενών έως και οκτώ εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης μπορεί να προκαλέσει τον εμβολιασμό των ναυτικών.

Κοιτώντας μπροστά, είπε: «Η προσδοκία που έχουμε είναι ότι μόλις εμβολιαστούν οι ναυτικοί μας θα είναι σε θέση να παρακάμψουν όλες τις εγκαταστάσεις καραντίνας και να έχουν πολύ πιο ομαλή διαδικασία επί του σκάφους».

Το CrewConnect Europe Virtual Event είναι μέρος της σειράς  Maritime Online.

Μαρία Μπερτζελέτου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.