ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πλήρη λειτουργία ξανά το λιμάνι του Yantian-Προχωρά η «αποσυμφόρηση»

12:17 - 24 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Σε πλήρη λειτουργία ξανά το λιμάνι του Yantian-Προχωρά η «αποσυμφόρηση»
Σε πλήρη λειτουργία επιστρέφει το λιμάνι του Yantian στην Κίνα, μετά από ένα μήνα, με την αυξημένη συμμφόρηση να έχει προκληθεί, λόγω κρουσμάτων της covid-19.

Ωστόσο, οι φορτωτές έχουν προειδοποιηθεί ότι θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες για να «ξεμπλοκάρουν» οι τεράστιες καθυστερήσεις εμπορευματοκιβωτίων στη νότια Κίνα, που έχουν προκαλέσει περαιτέρω πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως η συμφόρηση που επικρατεί στο εν λόγω λιμάνι, έχει ξεπεράσει την κρίση που υπήρξε τον Μάρτιο στη Διώρυγα του Σουέζ, λόγω του πλοίου Ever Given.

Ένα σημείωμα που στάλθηκε στους πελάτες της Yantian International Container Terminals αναφέρει: «Επί του παρόντος, η πανδημία είναι υπό έλεγχο στην περιοχή του λιμένα και η ικανότητα λειτουργίας των τερματικών έχει ανακάμψει σταθερά. Αποφασίστηκε τώρα ότι από τις 00:00 στις 24 Ιουνίου, το YANTIAN θα ξαναρχίσει να λειτουργεί πλήρως.

Όλα τα πλοία που έχουν δέσει θα ξεκινήσουν και η παραλαβή των κενών εμπορευματοκιβωτίων και των εμπορευματοκιβωτίων με φορτίο εισαγωγής θα επανέλθει στο κανονικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 25 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.