ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος κινητήρια δύναμη της ναυλαγοράς

08:06 - 30 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Η ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος κινητήρια δύναμη της ναυλαγοράς
Η κατανάλωση σιδηρομεταλλεύματος εξακολούθησε να είναι πολύ καλή τόσο εντός όσο και εκτός της Κίνας, καθώς η παραγωγή χάλυβα παρέμεινε ισχυρή. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Κίνα δείχνουν την ημερήσια παραγωγή αργού χάλυβα κατά μέσο όρο 2,34 εκατομμύρια τόνους κατά την 1η Ιουνίου - 10 Ιουνίου. Αυτό αυξάνεται κατά 2% από τα τέλη Μαΐου και αυξάνεται από έτος σε έτος κατά 11%. Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο και ο μεγαλύτερος καταναλωτής σιδηρομεταλλεύματος.

Σύμφωνα με έρευνα , η παραγωγή χάλυβα της Κίνας είναι έτοιμη να παραμείνει ισχυρή, ακόμη και όταν η κυβέρνηση εργάζεται για να θέσει περιορισμούς σε βαριά εργοστάσια ρύπανσης κοντά στο Πεκίνο. Επίσης, σημειώνεται στην Κίνα ότι οι τιμές του χάλυβα παρέμειναν σε ισχυρά επίπεδα. Επιπλέον, τα αποθέματα χάλυβα έχουν παραμείνει σε μέτριο επίπεδο.

commodore1

Εκτός από την παραγωγή χάλυβα στην Κίνα που συνεχίζει να αυξάνεται και πιο πρόσφατα αυξάνεται από έτος σε έτος κατά 11%, σημειώνεται ότι η παραγωγή χάλυβα σε άλλες μεγάλες χώρες παραγωγής παρέμεινε επίσης ισχυρή. Τα δεδομένα παραγωγής του Μαΐου εξακολουθούν να εκκρεμούν, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα του Απριλίου παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη. Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στην Ινδία ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια τόνους, γεγονός που σηματοδότησε ετήσια αύξηση 165%. Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στη Μέση Ανατολή / Αφρική ανήλθε σε 4,8 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 52%. Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθε σε 6,9 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 39%. Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στη Ρωσία ανήλθε σε 6,5 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 38%. Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε σε 12,9 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 20%.

comodore

Συνολικά, η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την επιβράδυνση που προκάλεσε ο κοραναϊός του περασμένου έτους παραμένει ένα ακόμη θετικό ζήτημα στη ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου. Η παραγωγή χάλυβα τόσο εντός όσο και εκτός της Κίνας εξακολούθησε να έχει καλή πορεία και η κατανάλωση σιδηρομεταλλεύματος συνεχίζει να αυξάνεται. Οι παγκόσμιες εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος είναι πολύ εποχιακές (με την υψηλότερη παραγωγή κατά το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους), και ευτυχώς για την αγορά ξηρού χύδην, ο κόσμος παραμένει πολύ πεινασμένος για το σιδηρομετάλλευμα. Τα ποσοστά μεγίστου μεγέθους θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτό που πιθανότατα θα είναι ακόμη ισχυρότερο παγκόσμιο εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος κατά τους επόμενους μήνες.

Μαρία Μπερτζελέτου

Τελευταία τροποποίηση στις 08:30 - 30 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.