ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Navios Partners: Απέκτησε 5 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου έναντι $182,3 εκατ.

20:06 - 30 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Navios Partners: Απέκτησε 5 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου έναντι $182,3 εκατ.
Στη σύναψη συμφωνιών για την απόκτηση 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου (τέσσερα Capesize και ένα Kamsarmax) προέβη η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου (φωτο), έναντι 182,3 εκατ. δολαρίων.

Τα δύο από τα πλοία αυτά θα είναι νεότευκτα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα Capesize, το οποίο βρίσκεται υπό bareboat ναύλωση και αναμένεται να παραδοθεί στη Navios Maritime Partners το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά και για ένα Kamsarmax που αναμένεται να παραδοθεί στη ναυτιλιακή το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Τα υπόλοιπα τρία πλοία είναι Capesize. Συγκεκριμένα πρόκειται για το «Navios Azimuth», το «Navios Ray» και το «Navios Bonavis», τα οποία αγοράστηκαν από τη Navios Maritime Holdings Inc. έναντι περίπου 88 εκατ. δολαρίων και αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούλιο του 2021.

Η απόκτηση των πέντε πλοίων εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Navios Partners, όπως αναφέρει η ναυτιλιακή στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Με τη σύναψη των παραπάνω συμφωνιών, ο στόλος της Navios Partners θα αποτελείται από 94 πλοία, εκ των οποίων τα 56 είναι πλοία ξηρού φορτίου χύδην και 38 είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η συνολική χωρητικότητα του στόλου ανέρχεται στα 9 εκατ. dwt.

Εντός του Ιουνίου, η Navios Partners ανακοίνωσε επίσης νέες μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης για 5 containerships, με τα εκτιμώμενα έσοδα να ανέρχονται στα 220 εκατ. δολάρια για την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή επισημοποίησε και την παραλαβή 3 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην. Πρόκειται για το «Navios Amitie», το «Navios Star» και το «Navios Koyo».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:12 - 30 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.