ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμα hacking για δεύτερη φορά φέτος η K Line

15:01 - 02 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Θύμα hacking για δεύτερη φορά φέτος η K Line
Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) έπεσε θύμα πειρατείας για δεύτερη φορά, μέσα στην ίδια χρονιά.

Αυτό το συμβάν, είναι ένα ακόμη παράδειγμα –από τα πολλά- για το πώς η ναυτιλία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στόχος για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Η K Line δήλωσε σήμερα (2/7) ότι υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα θυγατρικής της και ότι οι κλεμμένες πληροφορίες και δεδομένα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

Ο ναυτιλιακός γίγαντας με έδρα το Τόκιο επλήγη από κακόβουλη επίθεση στον κυβερνοχώρο τον Μάρτιο.

«Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν ποικίλες μορφές τα τελευταία χρόνια και οι απαντήσεις σε τοπικά επίπεδα, μαζί με προϊόντα που βοηθούν, δεν επαρκούν για πλήρη προστασία. Υπάρχουν αυξανόμενες περιπτώσεις όπου διαρροές πληροφοριών λόγω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και διακοπής του συστήματος, που οφείλονται σε μολύνσεις και ιούς, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις εταιρικές δραστηριότητες», αναφέρει η K Line στην ενότητα διαχείρισης κινδύνων της ιστοσελίδας της, επισημαίνοντας ότι έχει αποκτήσει πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (CSMS) από την Nippon Kaiji Kyokai (ClassNK).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.