ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ørsted: Κυνηγά την αγορά πλωτών αιολικών πάρκων με Falck- BlueFloat

19:25 - 08 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Ørsted: Κυνηγά την αγορά πλωτών αιολικών πάρκων με Falck- BlueFloat
Η Ørsted της Δανίας ξεκίνησε συνεργασία με τον καινοτόμο προμηθευτή πράσινης ενέργειας Falck Renewables και τον εμπειρογνώμονα πλωτών αιολικών πάρκων, BlueFloat Energy, για να συμμετάσχει στον επερχόμενο γύρο μισθώσεων της ScotWind στη Σκωτία.

Η κοινοπραξία πρόκειται να υποβάλει αίτηση για μισθώσεις βυθού σε τοποθεσίες που προσφέρονται για την ανάπτυξη τεχνολογίας πλωτών αιολικών πάρκων μεγάλης κλίμακας.

«Πρόσφατα ανακοινώσαμε τη στρατηγική μας απόφαση να επιδιώξουμε ευκαιρίες πλωτών αιολικών πάρκων και να προωθήσουμε την εμπορευματοποίηση αυτής της τεχνολογίας. Η σημερινή (8/7) ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ørsted σε αυτήν τη συναρπαστική και ταχέως αναπτυσσόμενη νέα τεχνολογία », δήλωσε ο Martin Neubert, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Ørsted.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlueFloat Energy, Carlos Martin, δήλωσε: «Η ανακοίνωση της συνεργασίας μας με την Ørsted ενισχύει τη θέση της BlueFloat Energy στην πλωτή αιολική αγορά, καθώς υποστηρίζει την πρόταση αξίας μας ως τεχνολογικά ουδέτερος εμπειρογνώμονας με μια δεκαετία εμπειρίας και γνώσης στην ανάπτυξη έργων πλωτών αιολικών πάρκων».

Ο Richard Dibley, διευθύνων σύμβουλος της Falck Renewables UK, σχολίασε: «Η Falck Renewables έχει δεσμευτεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη πλωτών έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της Σκωτίας για καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Σε αντίθεση με την πιο παραδοσιακή τεχνολογία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, όπου ο στρόβιλος είναι τοποθετημένος πάνω από μια δομή στερεωμένη στον πυθμένα, τα έργα αιωρούμενου ανέμου χρησιμοποιούν ένα πλωτό θεμέλιο αγκυροβολημένο στον πυθμένα με πρόσδεση, επιτρέποντας την τοποθέτησή τους σε βαθύτερα νερά πιο μακριά από την ακτή.

Να σημειωθεί ότι, η κυβέρνηση της Σκωτίας σχεδιάζει να παραδώσει έως και 11 gigawatt υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας έως το 2030.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.