ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απονομή Υποτροφιών της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

13:59 - 09 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/7, σε κλειστό κύκλο λόγω των ειδικών συνθηκών, η καθιερωμένη απονομή των υποτροφιών της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε νέες και νέους σπουδαστές, ως επιβράβευση της αριστείας τους, καθώς και η βράβευση συνταξιούχων ναυτικών με την μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία.

Επίσης, από φέτος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕ, καθιερώνεται ετήσια υποτροφία εις μνήμη του Ιωάννη Αγγελικούση, ως ένδειξη αναγνώρισης της διαχρονικής του υποστήριξης και συνεισφοράς στην ελληνική ναυτιλία, αλλά και στους σκοπούς και το έργο της ΕΕΕ.

Με την ευκαιρία των ανωτέρω, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Η ΕΕΕ, με την απονομή των καθιερωμένων υποτροφιών που προκηρύσσει ετησίως, δηλώνει την υποστήριξή της στην προσπάθεια των νέων για μόρφωση και πληρέστερη επιστημονική κατάρτιση. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την κινητήριο δύναμη κάθε βιομηχανίας και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να επενδύουμε στη νέα γενιά και να στηρίζουμε τις προσπάθειές της για την απόκτηση μορφωτικών εφοδίων αναγκαίων για την προσωπική τους ανέλιξη.»

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει εντάξει μεταξύ των ποικίλων δράσεών της, την ενίσχυση της εκπαίδευσης, χορηγώντας για φέτος 15 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

«Νιώθουμε περήφανοι που η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, από την ίδρυσή της το 2016, έχει καταφέρει, με τις πολυδιάστατες και στοχευμένες δράσεις της, να σταθεί αρωγός στην κοινωνία. Σύνθημά μας είναι «ναυτιλία και κοινωνία πάντα μαζί» και δέσμευσή μας να συνεχίσουμε, ενισχύοντας περαιτέρω το αποτύπωμα κοινωνικής αλληλεγγύης της ναυτιλιακής μας κοινότητας στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Βενιάμης.

Για τη βράβευση των δύο ναυτικών, ο κ. Βενιάμης ανέφερε:

«Στο πρόσωπο των δύο βραβευθέντων Ελλήνων ναυτικών, βραβεύεται σήμερα και αναγνωρίζεται η ναυτοσύνη των Ελλήνων και η υψηλή τεχνογνωσία που τους διακρίνει. Η αναβίωση της ναυτοσύνης του λαού μας αποτελεί όραμα και υψηλή προτεραιότητα για την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια. Στον στόχο αυτό αποσκοπεί η εκστρατεία ενημέρωσης για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα, που πραγματοποιεί η Ένωσή μας.

Με την ανάδειξη του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς και των προοπτικών και εμπειριών που προσφέρει, ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ελκυστική επιλογή για τη νέα γενιά που αναζητά επαγγελματική αποκατάσταση. Μια θάλασσα ευκαιρίες ανοίγεται μπροστά τους.»

 

PHOTO 2

Επισυνάπτεται ο πίνακας των νέων που έλαβαν υποτροφίες από την ΕΕΕ και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ καθώς και των συνταξιούχων ναυτικών έτους 2018 που βραβεύτηκαν.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 09 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.