ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος σε χαμηλό 13 μηνών

10:32 - 14 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Οι κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος σε χαμηλό 13 μηνών
Τα έσοδα των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου στο μεγαλύτερο μέγεθος capesize αναμένεται ότι θα επηρεαστούν σημαντικά, καθώς οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας, όπου καθοδηγούν και τη ναυλαγορά, έχουν σημειώσει πτωτική διόρθωση.

Για το μήνα Ιούνιο, οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε 13 μήνες, καθώς οι αποστολές μειώθηκαν και οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση θα μπορούσε να συνεχίσει να μειώνεται στο δεύτερο εξάμηνο.

Η κορυφαία χώρα εισαγωγής σιδηρομεταλλεύματος, η Κίνα, εισήγαγε 89,42 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας μείωση κατά 0.4% από τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων την Τρίτη. Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος τον Ιούνιο μειώθηκαν 12,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρή παραγωγή χάλυβα προκάλεσε τη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος και την τιμή της πρώτης ύλης σε υψηλά επίπεδα. Η αξία του εισαγόμενου σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε κατά 71,7% σε ετήσια βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου.

Ωστόσο, καθώς η Κίνα έχει δεσμευτεί να ελέγξει την ετήσια παραγωγή αργού χάλυβα για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών, οι αναλυτές αναμένουν να μειωθεί η κατανάλωση σιδηρομεταλλεύματος.

Όπως δήλωσε ο Rohan Kendall, επικεφαλής της έρευνας σιδηρομεταλλεύματος με τον Wood Mackenzie, πριν από τη δημοσίευση των δεδομένων, καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, όλα τα μάτια θα είναι στο βαθμό στον οποίο η κινεζική ζήτηση επιβραδύνεται και η βραζιλιάνικη προσφορά αυξάνεται. Η Wood Mackenzie έχει προσαρμόσει την πρόβλεψη της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος σε 185 $ ανά τόνο το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με 200 $ τον τόνο για το δεύτερο τρίμηνο.

china

Πτωτική τάση στη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας ενστερνίζεται και η UBS, όπου σε σημείωμα της αναφέρει ότι οι περιορισμοί των χαλυβουργείων της Κίνας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περίπου 75 εκατομμύρια τόνους λιγότερη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Μαρία Μπερτζελέτου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 14 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.