ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Κατασκευάζει παγοθραυστικά με LNG

19:34 - 25 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Ρωσία: Κατασκευάζει παγοθραυστικά με LNG
Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει την πρώτη παρτίδα παγοθραυστικών που τροφοδοτούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ ή LNG), όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, κάνοντας πραγματικότητα μια ιδέα που είχε τεθεί σε αναμονή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Ρωσία διαθέτει τον μοναδικό στόλο παγοθραυστικών με πυρηνική ενέργεια παγκοσμίως. Χτίζει αυτόν τον στόλο, ελπίζοντας να αναπτύξει τη Διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας κατά μήκος της βόρειας πλευράς της σε διεθνή ναυτιλιακή λωρίδα καθώς η κλιματική αλλαγή λιώνει τον πάγο.

"Επιστρέφουμε τώρα σε αυτό το θέμα (κατασκευή παγοθραυστικών που λειτουργούν με ΥΦΑ). Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αποφασίσουμε για την πιθανή κατασκευή δύο έως τεσσάρων μεσαίων παγοθραυστικών", δήλωσε ο επικεφαλής της Rosatom Alexei Likhachev σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει ορίσει την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ως κρατική εταιρεία της Βόρειας Θάλασσας.

Ο παραγωγός φυσικού αερίου Novatek υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Rosatom για την ανάπτυξη παγοθραυστικών που λειτουργούν με LNG το 2018. Αλλά αυτά τα σχέδια μπήκαν μέχρι τώρα στο «χρονοντούλαπο».

Να σημειωθεί ωστόσο, πως η Novatek έχει πολλά project με ΥΦΑ στην Αρκτική.

Τα παγοθραυστικά που λειτουργούν με ΥΦΑ κοστίζουν τα μισά από τα 60 δισεκατομμύρια ρούβλια (814 εκατομμύρια δολάρια) που απαιτούνται για την κατασκευή πυρηνικών παγοθραυστικών.

Το Κρεμλίνο θέλει να αυξήσει το φορτίο που μεταφέρεται μέσω της Βόρειας Θάλασσας σε 80 εκατομμύρια τόνους από 33 πέρυσι με τη μεταφορά υδρογονανθράκων και άλλων πόρων που παράγονται στην Αρκτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 26 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.