ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Castor Maritime Inc. λαμβάνει χρηματοδότηση $40,75 εκατ.

11:13 - 29 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Η Castor Maritime Inc. λαμβάνει χρηματοδότηση $40,75 εκατ.
Η Castor Maritime Inc., μια διαφοροποιημένη παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία, ανακοινώνει το κλείσιμο και την ανάληψη 40,75 εκατομμυρίων δολαρίων διευκόλυνσης προθεσμιακών δανείων από ευρωπαϊκή τράπεζα, μέσω τεσσάρων οντότητων διαχείρισης πλοίων dry bulkers.

Η κυπριακή εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2017, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από τη χρηματοδότηση για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της Εταιρείας.

Η χρηματοδότηση 40,75 εκατομμυρίων δολαρίων έχει διάρκεια πέντε ετών και φέρει τόκους LIBOR συν 3,10% ετησίως.

Ο κ. Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το κλείσιμο αυτής της σημαντικής νέας χρηματοδότησης, που παρέχεται από έναν από τους υπάρχοντες δανειστές μας και εξασφαλίζεται από τα dry bulkers M/V Magic Thunder, M/V Magic Nebula, M/V Magic Eclipse και M/V Magic Twilight. Πιστεύουμε ότι αυξάνοντας τη θέση χαμηλής μόχλευσης, βελτιώνουμε την κεφαλαιακή μας δομή και ενισχύουμε την ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια.

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος κοινής προσφοράς μετοχών At-The-Market έχουμε πουλήσει μέχρι σήμερα 3.563.407 κοινές μετοχές που συγκεντρώνουν καθαρά έσοδα 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί πωλήσεις τον Ιούλιο του 2021».

Να σημειωθεί, ότι πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του στόλου της μέσω εξαγορών νέων και σύγχρονων πλοίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.