ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση σε τάνκερ στα ανοικτά του Ομάν-Δύο νεκροί

16:40 - 30 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Επίθεση σε τάνκερ στα ανοικτά του Ομάν-Δύο νεκροί
Δολοφονική επίθεση δέχθηκε στα ανοικτά των ακτών του Ομάν ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, το οποίο ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία διαχείρισης πλοίων, Zodiac Maritime.

Η επίθεση σημειώθηκε στο τάνκερ Mercer Street. Σύμφωνα το Reuters, δύο μέλη του πληρώματος, Ρουμανικής και Βρετανικής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους.

Στο τάνκερ, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας ισραηλινών συμφερόντων, φαίνεται να έγινε απόπειρα πειρατείας.

Το Mercer Street, μήκους 183 μέτρων, που έπλεε στη Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από το Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας, δέχτηκε επίθεση στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε σε ανακοίνωση η διαχειρίστρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Zodiac Maritime Ltd.

{https://twitter.com/marsec_osn/status/1420945196376682497}

Οι λιμενικές αρχές της Βρετανίας ανέφεραν νωρίτερα ότι η επίθεση σημειώθηκε 175 μίλια ανοιχτά του λιμανιού Ντουκμ, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με πειρατεία.

Το Ομάν δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, ενώ και ο 5ος στόλος των ΗΠΑ, που περιπολεί στην περιοχή δεν έχει πάρει θέση για τις καταγγελίες.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετά περιστατικά έχουν σημειωθεί στην περιοχή, οδηγώντας σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις.

Η Zodiac Maritime ελέγχεται από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Eyal Ofer.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:46 - 30 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.