ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PSA-ONE: Συνεργάζονται για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης

12:52 - 02 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
PSA-ONE: Συνεργάζονται για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης
Ένας από τους μεγαλύτερους λιμενικούς φορείς στον κόσμο, η PSA Corporation με έδρα τη Σιγκαπούρη και η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ocean Network Express (ONE) υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MoU) για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και τη μείωση των θαλάσσιων περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Όπως έγινε γνωστό, θα συνεργαστούν σε «πράσινες» βιώσιμες λύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Επιπλέον, η συνεργασία περιλαμβάνει τομείς που σχετίζονται με τη βελτίωση της ροής των εμπορευματοκιβωτίων και τις τερματικές υπηρεσίες για τις δραστηριότητες της ONE, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Η βιωσιμότητα είναι ο πυρήνας της επιχειρηματικής στρατηγικής της PSA και έχουμε κοινή γραμμή με την ONE για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μια παγκόσμια επιταγή», δήλωσε ο Ong Kim Pong, CEO στη νοτιοανατολική Ασίας, PSA International.

«Ως ONE, θεωρούμε την πράσινη ναυτιλία όχι μόνο στόχο, αλλά τον πιο σημαντικό, μια από τις βασικές εταιρικές ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα», σχολίασε ο Yasuki Iwai, Managing Director της ONE.
Νωρίτερα, η ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων ανακοίνωσε ότι «εξετάζει προσεκτικά» τη χρήση «πράσινων» λύσεων, όπως τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων και τα καύσιμα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.