ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Golden Ocean αποχωρεί από τη συνεργεία Capesize Chartering Ltd

14:48 - 10 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Η Golden Ocean αποχωρεί από τη συνεργεία Capesize Chartering Ltd
Η Golden Ocean, η ναυτιλιακή εταιρεία με εστίαση στόλου στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συμφερόντων του νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen (φώτο), εγκατέλειψε τη συνεργεία ναυλώσεων που είχε ενταχθεί για την απασχόληση ταξιδιών για τα πλοία τους μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος στον τομέα των Capesize, στην οποία συμμετείχε τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Golden Ocean αποφάσισε να αποχωρήσει από την Capesize Chartering Ltd, στην οποία συνεργαζόταν με την Starbulk, την CTM και την Bocimar από το 2016.
 
Οι συνεργείες αυτής της μορφής έχουν συχνά τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων όταν η απόδοση της ναυλαγοράς παρουσιάζει αδύναμη κερδοφορία, βοηθώντας τις εταιρείες να σχηματίσουν αμυντικές θέσεις. Η κίνηση της Golden Ocean σηματοδοτεί την πάγια πεποίθηση της νορβηγικής εταιρείας ότι η φετινή άνοδος στον τομέα των dry bulkers, θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα.
 
Ο Ulrik Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Ocean Management, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι η Golden Ocean μπορεί να επιτύχει τα οφέλη κλίμακας εκτός της συνεργείας. Με όλα τα πλοία μας να διαχειρίζονται μια ενιαία εμπορική πλατφόρμα διαχείρισης, η Golden Ocean θα έχει καλύτερο έλεγχο εμπορικής στρατηγικής, καθώς και θα έρθει πιο κοντά στους πελάτες». 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.