ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

International Seaways: Πουλάει 12 δεξαμενόπλοια μετά τη συγχώνευση

17:18 - 10 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
International Seaways: Πουλάει 12 δεξαμενόπλοια μετά τη συγχώνευση
Η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, International Seaways που ειδικεύεται στα δεξαμενόπλοια, πούλησε πρόσφατα δώδεκα πλοία, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτιστοποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Εφτά από αυτά, τα οποία είναι μεσαίου βεληνεκούς τα απέκτησε κατά τη συγχώνευσή της με την Diamond S Shipping.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη συμφώνησε να πουλήσει ένα πλοίο μεγέθους panamax που κατασκευάστηκε το 2002-2003, κατά το δεύτερο τρίμηνο και ένα επιπλέον ζευγάρι panamax του 2002, τον Ιούλιο, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, η International Seaways πούλησε ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς πετρελαίου (VLCC) που κατασκευάστηκε το 2002 και άλλα επτά πλοία μεσαίου μεγέθους (MR) που απέκτησε μέσω της συγχώνευσης με την Diamond S Shipping. Τέσσερα από αυτά, έχουν ήδη παραδοθεί στους αγοραστές και τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τα δώδεκα πλοία που πωλήθηκαν αναμένεται να επιφέρουν συνολικά καθαρά έσοδα περίπου 75 εκατ. δολαρίων μετά την εξόφληση του χρέους.

Η International Seaways ολοκλήρωσε τη συγχώνευση της με την Diamond S Shipping τον περασμένο μήνα, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία δεξαμενόπλοιων με αριθμό πλοίων περίπου 100.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.