ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά σε πλοίο αγκυροβολημένο ανοικτά της Ισπανίας προκάλεσε ζημιές

17:20 - 10 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Πυρκαγιά σε πλοίο αγκυροβολημένο ανοικτά της Ισπανίας προκάλεσε ζημιές
Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο μεταφορέα ζώων που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ταρραγόνα, σβήστηκε με επιτυχία.

Παρά το γεγονός πως το πλοίο την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, ήταν άδειο περιμένοντας να φορτώσει ένα νέο φορτίο ισπανικών βοοειδών, αυτό το συμβάν ήταν η αφορμή για νέες διαμαρτυρίες σχετικά με τη μεταφορά ζωντανών ζώων και νέες κλήσεις να απαγορευτεί η επιχείρηση, αφού χαρακτηρίζεται από πολλούς ως απάνθρωπη.

Το πλήρωμα που επέβαινε στο μικρό πλοίο μεταφορέα ζώων, με όνομα Elbeik, ανέφερε στις ισπανικές αρχές ότι ξέσπασε φωτιά στην περιοχή φιλοξενίας του πλοίου το απόγευμα της 6ης Αυγούστου. Δεν κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά και ζήτησε βοήθεια. Σύντομα, η οργάνωση SAR Salvamento Marítimo που συνεργάζεται με το λιμάνι της Ταρραγόνα και οι τοπικοί πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν. Δύο ρυμουλκά πλοία στάλθηκαν στο πλοίο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ωστόσο, εξαπλώθηκε αργότερα καλύπτοντας τη γέφυρα του πλοίου.

Οι ισπανικές αρχές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αρχικά το πλοίο που μετέφερε στην ακτή τα 18 μέλη του πληρώματος στη στεριά. Αργότερα την ίδια μέρα, καθώς τα πυροσβεστικά συνεργεία  μπόρεσαν να περιορίσουν τη φωτιά, επιβιβάστηκαν και τα ίδια στο πλοίο. Ενώ η φωτιά είχε μειωθεί σημαντικά, ανέφεραν ότι η πυροσβεστική βοήθεια δεν ήταν σε θέση να τη σβήσει πλήρως. Έτσι, πάρθηκε η ασυνήθιστη απόφαση να ρυμουλκήσει το σκάφος από το αγκυροβόλιο στο λιμάνι.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:27 - 10 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.