ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου…γυρίζει τα πλοία πίσω λόγω πανδημίας

13:56 - 11 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου…γυρίζει τα πλοία πίσω λόγω πανδημίας
Μετά από εντοπισμό ενός μόλις κρούσματος Covid-19, το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, το λιμάνι Ningbo Zhoushan στην Κίνα, αναστέλλει τη λειτουργία του.

Πρόκειται για έναν 34-χρονο, ο οποίος στον πρώτο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, όμως δύο ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως φέρει τον ιό, με αποτέλεσμα το λιμάνι να αρχίζει να γυρνάει πίσω τα πλοία.

Αρχικά, η λιμενική αρχή ισχυρίστηκε ότι το λειτουργικό της σύστημα ήταν εκτός λειτουργίας πριν η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Ningbo γνωστοποιήσει τα νέα. Ο εργαζόμενος ήταν μέρος του εργατικού δυναμικού στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων Ningbo Meidong.

Το Ningbo Zhoushan διαχειρίστηκε 1,17 δισ. το 2020, καθιστώντας το μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο. Η ετήσια απόδοση εμπορευματοκιβωτίων πλησιάζει τα 30 εκατομμύρια teu, καθιστώντας το,  το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Να σημειωθεί πως όταν εντοπίστηκε ένα κρούσμα Covid-19 στο λιμάνι Yantian στα τέλη Μαΐου, οι επιχειρήσεις στον βασικό κόμβο εξαγωγών της νότιας Κίνας μειώθηκαν κατά 70% για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου.

Τα πρόσφατα καταγεγραμμένα θετικά κρούσματα Covid-19 στην Κίνα ανάγκασαν πρόσφατα τη χώρα να επαναφέρει τους περιορισμούς για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Τα περισσότερα λιμάνια της χώρας απαιτούν μοριακό τεστ για όλο το πλήρωμα, με τα πλοία να αναγκάζονται να παραμείνουν με κατεβασμένη την άγκυρα μέχρι να επιβεβαιωθούν τα αρνητικά αποτελέσματα.

Πολλά λιμάνια της χώρας απαιτούν επίσης από τα πλοία να τεθούν σε καραντίνα για 14-28 ημέρες εάν είχαν προηγουμένως προσδεθεί στην Ινδία ή είχαν πραγματοποιήσει αλλαγή πληρώματος εντός 14 ημερών από την άφιξή τους στην Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.