ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Βρετανίας γιορτάζει το παρθενικό του ταξίδι

18:01 - 11 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Βρετανίας γιορτάζει το παρθενικό του ταξίδι
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Βρετανίας, με όνομα Iona, ιδιοκτησίας της P&O Cruises, γιόρτασε το παρθενικό του ταξίδι.

Αν και καθυστερημένα, λόγω της πανδημίας, το ταξίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στις 9 Αυγούστου, έξω από το ομώνυμο νησί στη βόρεια Σκωτία. Εκτός από το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο που έχει νηολογηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι επίσης το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια με καύσιμο LNG που έχουν κατασκευαστεί για λογαριασμό της P&O.

«Το παρθενικό ταξίδι του Iona είναι η αρχή μιας νέας εποχής στα ταξίδια ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο της Βρετανίας, το πρώτο στη χώρα που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο», δήλωσε ο πρόεδρος της P&O Cruises Paul Ludlow. «Για αυτό το ξεχωριστό παρθενικό ταξίδι, θέλαμε να φέρουμε επισκέπτες στο νησί Iona, το οποίο έχει επηρεάσει πολλές πτυχές του πλοίου».

Το Iona είναι το τέταρτο κρουαζιερόπλοιο που βασίζεται σε σχεδιασμό της Carnival Corporation (η P&O Cruises είναι θυγατρική της)  για κρουαζιερόπλοια με LNG, με τα πλοία να κατασκευάζονται από τη Meyer Werft στη Γερμανία και τη Meyer Turku στη Φινλανδία. Το πρώτο της κατηγορίας, το AIDANova, δημιουργήθηκε το 2018 και ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που μπορούσε να πλεύσει αποκλειστικά με καύσιμο LNG, ενώ ακολούθησαν παρόμοια πλοία για τις Costa Cruises και Carnival Cruise Line.

Το Iona παραδόθηκε επίσημα στην P&O τον Οκτώβριο του 2020, μετά από μία καθυστέρηση λόγω της πανδημίας. Το κρουαζιερόπλοιο, ωστόσο, περίμενε το παρθενικό του ταξίδι μέχρι να επιτρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο την επανέναρξη της εσωτερικής κρουαζιέρας.

Το Iona αυτή τη στιγμή πλέει γύρω από τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου, για επτά νύχτες, έχοντας αναχωρήσει από το Southampton στις 7 Αυγούστου 2021. Αγκυροβόλησε έξω από το ομώνυμο νησί ως μέρος της γραφικής κρουαζιέρας όπου οι επιβάτες είδαν έναν ουρανό γεμάτο πυροτεχνήματα, λόγω της γιορτής του παρθενικού ταξιδιού.

Με μήκος περίπου 1.129 πόδια, το Iona διαθέτει 17 καταστρώματα επιβατών που παρέχουν καταλύματα για 5.200 επιβάτες και 1.700 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των μοναδικών χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι ο SkyDome, ένας γυάλινος θόλος με μέγεθος περίπου 10.000 τετραγωνικά πόδια στην κεντρική αίθουσα του πλοίου. Ο θόλος ζυγίζει 105 τόνους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.