ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανατολική Κίνα: Επιδεινώνεται η συμφόρηση στα λιμάνια λόγω της πανδημίας

17:28 - 13 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Ανατολική Κίνα: Επιδεινώνεται η συμφόρηση στα λιμάνια λόγω της πανδημίας
Η συμφόρηση στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας αυτά στη Σαγκάη και τη Ningbo επιδεινώνεται μετά το κλείσιμο ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στη Ningbo, λόγω ενός κρούσματος COVID-19 που εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα.

Αυστηρότεροι περιορισμοί για την καταπολέμηση της τελευταίας επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα έχουν αρχίσει να πλήττουν περισσότερα μέρη της οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η παραλλαγή Δέλτα εντοπίστηκε σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις από τα τέλη Ιουλίου.
Σαράντα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περίμεναν έξω από το λιμάνι Ningbo με κατεβασμένη την άγκυρα την Πέμπτη 12/8, από 30 πλοία στις 10 Αυγούστου όταν ένας εργαζόμενος στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων Meidong βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Ο τερματικός σταθμός Meidong ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες από τις αρχές Τετάρτης, ενώ άλλοι τερματικοί σταθμοί στο Ningbo επέβαλαν περιορισμούς που περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων και των φορτίων που εισέρχονται στο λιμάνι.

Η ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι ορισμένα πλοία θα μεταφερθούν ξανά στη Σαγκάη ή θα παραλείψουν το λιμάνι της Ningbo. Η Hapag-Lloyd αναμένει ότι η αναστολή στο Meidong θα προκαλέσει καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες παραδόσεις των φορτίων της.

Τα λιμάνια κοντά στη Σαγκάη, όπου πηγαίνουν πολλά πλοία, αντιμετωπίζουν τη χειρότερη συμφόρηση εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Περίπου 30 πλοία κάνουν ουρά έξω από το λιμάνι Yangshan, ένα βασικό τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στη Σαγκάη.

Παράλληλα, τα λιμάνια στην ανατολική Κίνα συνεχίζουν τις εργασίες και προσπαθούν να μαζέψουν τις εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο τυφώνας In-Fa, ο οποίος μείωσε τον όγκο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 10% στα τέλη Ιουλίου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.