ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hapag-Lloyd: Δεν αναμένει χαλάρωση της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων πριν το 2022

16:30 - 16 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Hapag-Lloyd: Δεν αναμένει χαλάρωση της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων πριν το 2022
Η συμφόρηση στην αλυσίδα εφοδιασμού και των λιμένων, καθώς και η μείωση της χωρητικότητας οδήγησαν τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων σε άγνωστα μέχρι τώρα επίπεδα κερδοφορίας και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021 της Hapag-Lloyd δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.
Η γερμανική εταιρεία ανέφερε κέρδη πρώτου εξαμήνου 3,3 δισ. δολαρίων (2,7 δισ. ευρώ), αριθμός που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη από δεκαπλάσια αύξηση, συγκριτικά με τα κέρδη των 314 εκατ. δολαρίων που ανέφερε το πρώτο εξάμηνο του 2020.
 
«Σε μια αγορά με πολύ μεγάλη ζήτηση για μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, επωφεληθήκαμε από τα σημαντικά βελτιωμένα ναύλα και ανατρέχουμε σε ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd.
 
Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν 46% υψηλότερος από πέρυσι στα 1.612 $ ανά teu, έναντι 1.104 $ ανά teu.
 
«Κοιτάζοντας το περιβάλλον της αγοράς σήμερα, ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό σύντομα - παρά τις προσπάθειες που έγιναν και την πρόσθετη χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων που εισάγεται. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε ότι η κατάσταση της αγοράς θα χαλαρώσει το συντομότερο, το πρώτο τρίμηνο του 2022», δήλωσε ο Habben Jansen.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.