ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MSC αγοράζει τα πλοία που δεν θέλουν οι Γερμανοί

17:10 - 18 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Η MSC αγοράζει τα πλοία που δεν θέλουν οι Γερμανοί
Σε μία προσπάθεια να αυξήσει τη χωρητικότητα του φορτίου της, η ναυτιλιακή εταιρεία MSC κάνει συμφωνίες αγοράς και πώλησης εντός της γερμανικής αγοράς, εστιάζοντας σε μικρότερα πλοία.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως συνέχεια μιας αυξανόμενης εξόδου από τους Γερμανούς εφοπλιστές που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της χώρας στη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων.

Η τελευταία μαζική πώληση πλοίων σε μη Γερμανούς αγοραστές προέρχονται από μεταφορείς με πλοία μικρότερης χωρητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των Okee Maritime, HS Schiffahrts και Jebsen Shipping Partners.

Η MSC, η οποία πιστεύεται ότι αγόρασε περισσότερα από 100 πλοία το τελευταίο έτος, συνδέεται με τουλάχιστον δύο από τα πρόσφατα πουλημένα βαπόρια.

Η εταιρεία με έδρα τη Γενεύη αγόρασε το Jennifer Schepers χωρητικότητας 1,794-teu, το οποίο κατασκευάστηκε το 2009 έναντι περίπου 21 εκατ. δολαρίων από τον ιδιοκτήτη του Haren Schiffahrts, σύμφωνα με τους ναυλομεσίτες.

Επίσης απέκτησε το Okee Ann Mari χωρητικότητας 1.740 teu και κατασκευής του 2002 στην χαμηλή τιμή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό θα είναι το δεύτερο από τα επτά μικρά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Okee που πωλούνται φέτος.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία πούλησε το Okee Alba χωρητικότητας 1.400 Teu, το οποίο μετονομάστηκε σε A Makoto, χτισμένο το 2002, αν και το πλοίο παραμένει στον στόλο που διαχειρίζεται η Okee.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:26 - 18 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.