ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν σταματά να πουλάει πλοία η Maersk Product Tankers

15:37 - 20 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Δεν σταματά να πουλάει πλοία η Maersk Product Tankers
Η Maersk Product Tankers πούλησε ακόμη ένα πλοίο μεσαίου μεγέθους (MR) καθώς η αίσθηση στην αγορά μεταχειρισμένων δεξαμενόπλοιων, παραμένει θετική.

Ο Δανός ιδιοκτήτης επιβεβαίωσε ότι διέθεσε το Maersk Erik χωρητικότητας 40,083-dwt που κατασκευάστηκε το 2008 και δεν είναι εξοπλισμένο με scrubber, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή και την ταυτότητα του αγοραστή.

Παρόλα αυτά, το πλοίο, που κατασκευάστηκε από τη ναυπηγική SLS της Νότιας Κορέας, λέγεται ότι αγοράστηκε από την ιταλική Socomar για 12 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, ο ιδιοκτήτης έχει πουλήσει μόνο αυτό το χρόνο, τρία small product tankers, τρία MR και έξι LR2.

Η Maersk Product Tankers πέτυχε το καλύτερο ετήσιο αποτέλεσμα που είχε καταγραφεί το 2020, εν μέρει ενισχυμένη από τις πωλήσεις 20 πλοίων.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν σχεδόν τα 161 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 92,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Η Maersk Product Tankers δήλωσε ότι κατάφερε να διαθέσει έξι δεξαμενόπλοια τύπου LR2, πέντε MR, πέντε handy και τέσσερα intermediate διαφόρων ηλικιών σε «ελκυστικές» τιμές στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 20 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.