ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Globus Maritime «σφραγίζει» συμφωνίες για δύο νέες χρονοναυλώσεις

16:55 - 24 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Η Globus Maritime «σφραγίζει» συμφωνίες για δύο νέες χρονοναυλώσεις
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Globus Maritime εξασφάλισε νέες συμφωνίες χρονοναύλωσης για δύο από τα πλοία της.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία ειδικεύεται σε πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, έχει προχωρήσει σε χρονοναύλωση για το πλοίο Sun Globe, bulker μεγέθους supramax, που κατασκευάστηκε το 2007, εξασφαλίζοντας 32.000 δολάρια ημερησίως για πέντε έως επτά μήνες. Αυτή η χρονοναύλωση αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 4,4 έως 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, η εταιρεία εξασφάλισε μια συμφωνία χρονοναύλωσης για το πλοίο Moon Globe, ένα bulker μεγέθους panamax που κατασκευάστηκε το 2005 στα 29.250 δολάρια την ημέρα, επίσης για περίοδο πέντε έως επτά μηνών. Η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα μεταξύ 4,1 και 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτές οι νέες χρονοναυλώσεις κυμαίνονται σε ποσοστό που είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσοστό εκείνων που έχουν λήξει. Επιπλέον, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της εταιρείας και του ισολογισμού, προκειμένου αυτή, να αναπτυχθεί», δήλωσε ο Αθανάσιος Φειδάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Globus.

Να σημειωθεί ότι η Globus κατέχει επί του παρόντος στόλο που αποτελείται από οκτώ bulkers.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.