ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σφραγίζει» την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

06:56 - 27 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
«Σφραγίζει» την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
O εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου που ανακηρύχθηκε στις 7 Ιουλίου 2021 πλειοδότης στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της «Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ» και προσέφερε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, ενώ για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ η προσφορά του ήταν 37,2 εκατ. ευρώ έναντι των 30 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης, θα λάβει και επίσημα την έγκριση εξαγοράς και από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ειδικότερα την ερχόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναμένεται να «σφραγίσει» την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την κυπριακή Forest Group του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου. Η υπό ειδική διαχείριση Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) είχε υποβάλει στις 30 Ιουλίου αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία ζητούσε να γίνει δεκτή η προσφορά της εταιρείας Forest Group και να ορισθεί εισηγητής δικαστής για τις ανάγκες διανομής του πλειστηριάσματος. Υπενθυμίζεται πως τα ναυπηγεία αγοράστηκαν από τον εφοπλιστή Προκοπίου ελεύθερα υποχρεώσεων.

Τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους θα τις ικανοποιήσει έως του ποσού των 48 εκατ. ευρώ ο ειδικός διαχειριστής. Η ειδική διαχείριση θα εισπράξει 25,2 εκατ. ευρώ από την συναλλαγή με την Forest Group, αλλά θα εισπράξει και αξιώσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ που έχουν προκύψει από διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και περί τα 5 εκατ. ευρώ από την πώληση κινητών μέσων και εξοπλισμού των ναυπηγείων.

Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου έστειλε τους εργαζόμενους στις εταιρείες του το ακόλουθο μήνυμα: «Πράγματι οι εταιρείες που εκπροσωπούμε είναι οι πλειοδότες των διεξαχθέντων διαγωνισμών. Η ταχεία αδειοδότηση των σχεδιαζόμενων χρήσεων θα είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και χρειάζεται πολλή δουλειά απ' όλους».

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 06:48 - 27 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.