ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγελική Φράγκου: Δημιουργεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εισηγμένη στη Wall Street Κύριο

13:25 - 27 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Αγγελική Φράγκου: Δημιουργεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εισηγμένη στη Wall Street
Η Αγγελική Φράγκου συγχωνεύει τις εισηγμένες στη Νέα Υόρκη εταιρείες πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων, Navios Maritime Partners και Navios Maritime Acquisition Corp.

Περιγράφοντας την κίνηση ως «μετασχηματιστική συναλλαγή», η Αγγελική Φράγκου, Διευθύνων Σύμβουλος της Navios, είπε: «Η συνδυασμένη οντότητα θα είναι η μεγαλύτερη αμερικανική εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων, με 15 τύπους πλοίων που διαφοροποιούνται σε τρία τμήματα, εξυπηρετώντας περισσότερα από 10 τελικές αγορές».

Περίπου το ένα τρίτο του στόλου των 140 πλοίων θα βρίσκεται σε καθένα από τα τμήματα ξηρού φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων με τη Φράγκου να υποδηλώνει ότι η αυτή η εταιρεία θα οδηγήσει σε μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα του κλάδου.

"Αυτό θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κλάδο και να παρέχουμε ίσες αποδόσεις στους ενδιαφερόμενους φορείς ανά κύκλους", δήλωσε ο Φράγκου.

Σύμφωνα με την Navios ο στόχος είναι να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μετοχών και το βάθος της διαπραγμάτευσης μετοχών για να προσφέρει μια ελκυστική θεμελιώδη επενδυτική ευκαιρία στους επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην παγκόσμια οικονομία.

Η τρέχουσα αξία των πλοίων της εταιρείας εκτιμάται σε 4,2 δισ. δολάρια.

Η Navios Acquisition θα συγχωνευθεί με μια θυγατρική της Navios Partners και θα γίνει θυγατρική εξ ολοκλήρου της Navios Partners. Κατά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της Navios Acquisition θα λάβουν 0,1275 μιας κοινής μονάδας της Navios Partners για κάθε κοινή μετοχή της Navios Acquisition.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της Navios Partners στις 24 Αυγούστου, το αντάλλαγμα της συγχώνευσης αντικατοπτρίζει αξία ανά μετοχή 3,40 $, αντιπροσωπεύοντας προσαύξηση στους μετόχους της Navios Acquisition 65% βάσει της τιμής κλεισίματος της 24ης Αυγούστου και 17,6% βάσει του πιο πρόσφατου σταθμισμένου όγκου της μέσης τιμής των 60 ημερών των κοινών μετοχών της Navios Acquisition. Η συγχώνευση αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:52 - 27 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.