ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Castor Maritime αγοράζει ένα και ναυλώνει δύο bulkers

16:57 - 27 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Η Castor Maritime αγοράζει ένα και ναυλώνει δύο bulkers
Η ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης συνεχίζει να επενδύει σε μεταχειρισμένα πλοία με την απόκτηση -του ενδέκατου κατά σειρά- πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μεγέθους panamax, φτάνοντας έτσι τον στόλο της σε 27 πλοία.
Αναλυτικότερα, η εταιρεία με έδρα την Κύπρο αγοράζει ένα πλοίο ιαπωνικής κατασκευής έτους 2008 για 18,75 εκατομμύρια δολάρια. 
Να σημειωθεί πως το πλοίο και ο πωλητής δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί ωστόσο, έχει γίνει γνωστό πως η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
 
Επιπλέον, η Castor Maritime έχει εξασφαλίσει χρονοναυλώσεις για ένα ζευγάρι bulkers μεγέθους kamsarmax. Το Magic Perseus που κατασκευάστηκε το 2013 και το Magic Thunder που κατασκευάστηκε το 2011 χρονοναυλώθηκαν και τα δύο για περίπου 100 ημέρες στα 35.000$ ανά ημέρα.
 
«Η ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου παραμένει ισχυρή, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε σημαντικές ταμειακές ροές και να χρηματοδοτήσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια», δήλωσε ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor.
 
Η Castor Maritime αύξησε τον στόλο της σε 27 πλοία, αφού ξεκίνησε τη χρονιά με μόλις έξι panamax. Διαθέτει τώρα ένα capesize, επτά kamsarmaxes, έντεκα panamaxes και οκτώ δεξαμενόπλοια.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.