ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital Product Partners: Νέα πλοία σε deal 600 εκατομμυρίων δολαρίων

18:00 - 02 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Capital Product Partners: Νέα πλοία σε deal 600 εκατομμυρίων δολαρίων
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners (CPLP) προχώρησε σε αγορά τριών πλοίων μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ ή LNG) χωρητικότητας 174.000 cu m το καθένα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου X-DF.

Τα πλοία αγοράστηκαν από την CGC Operating Corp. για το ποσό των 599,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναλυτικότερα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προσθέτει στον στόλο της το πλοίο Aristos I, με έτος κατασκευής το 2020 και το Aristarchos του 2021, που αναμένεται να παραδοθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και το Aristidis I του 2021, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου φέτος.

Τα πλοία Aristos I και Aristidis I, που κατασκευάστηκαν από την Hyundai Heavy, βρίσκονται σε μακροπρόθεσμη χρονοναύλωση με την BP Gas Marketing Limited, μέχρι το 2027 η οποία, έχει το δικαίωμα επέκτασης έως το τέταρτο τρίμηνο του 2032. Το Aristarchos βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη χρονοναύλωση με την Cheniere Marketing International LLP. Η εν λόγω χρονοναύλωση λήγει τον Φεβρουάριο του 2025, ωστόσο η Cheniere μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιο κατά ένα έτος.

Παράλληλα η CPLP εξασφάλισε επιλογή για την απόκτηση τριών ακόμη πλοίων παρόμοιας τεχνολογίας και μέσης τιμής 207,7 εκατ. δολαρίων το καθένα.

Μάλιστα, τα πλοία θα αποφέρουν στην εταιρεία έσοδα περίπου 429 εκατ. δολαρίων αν τελικά γίνουν μέρος του στόλου της, καθώς βρίσκονται υπό συμβόλαια μακροχρόνιας  χρονοναύλωσης.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως η εξαγορά θα μειώσει τη μέση ηλικία στόλου της Capital Product Partners από τα 10,4 χρόνια στα 8,8 έτη.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.