ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Star Bulk γράφει ιστορία μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια μέσω bulker

12:03 - 03 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Star Bulk γράφει ιστορία μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια μέσω bulker
Σύμφωνα με τις ναυλομεσιτικές εταιρείες Braemar ACM και Alphaliner, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk είναι μία από τους πρώτους εφοπλιστές πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μεγέθους capesize που έλαβε έγκριση απο την κλάση για να μπορέσει ένα πλοίο bulker χωρητικότητας 175.000 dwt να μεταφέρει εμπορευματοκιβωτία.

Η Alphaliner αναφέρει ότι η ναυτιλιακή θα μεταφέρει συνολικά περίπου 1.400 teu, συμπεριλαμβανομένων 200 με φορτίο και 1.200 αδειών container που «επιστρέφουν» από την Ευρώπη στην Κίνα, παρέχοντας ένα εξαιρετικά κερδοφόρο ταξίδι για την εταιρεία, δεδομένου του μεγέθους του φορτίου. Παράλληλα, η Braemar ACM, δήλωσε ότι τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονται στο κατάστρωμα.

Να σημειωθεί πως η Star Bulk δεν είναι ο μόνος ιδιοκτήτης πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που ετοιμάζεται να μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια.

«Η ζήτηση για αποστολή εμπορευματοκιβωτίων είναι τόσο έντονη που οδηγεί τους εξαγωγείς σε χρονοναύλωση bulk carrier, έτσι ώστε να μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια», σημείωσε πρόσφατα το UK P&I Club, κορυφαίος ασφαλιστής πλοίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.