ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BSM: Στροφή στη μελέτη συμπεριφοράς πληρώματος για πράσινη ναυτιλία

12:22 - 04 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
BSM: Στροφή στη μελέτη συμπεριφοράς πληρώματος για πράσινη ναυτιλία
Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) με έδρα το Αμβούργο συνεργάστηκε με την βρετανική startup λογισμικού Signol, για να διερευνήσει το ρόλο των δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών άνθρακα των σκαφών.

Οι εταίροι θα διερευνήσουν πώς η εξατομικευμένη ανατροφοδότηση απόδοσης σε πλοιάρχους και αρχιμηχανικούς μπορεί να επηρεάσει θετικά τη συμπεριφορά τους στην επιλογή της βέλτιστης ταχύτητας για το πλοίο και τελικά να οδηγήσει σε πιο οικονομικά ταξίδια.

Η ανάλυση δεδομένων της BSM ανά πλοίο, θα συνδυαστεί με την συμπεριφορική  επιστήμη σε μια ειδική εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τον Signol, δημιουργώντας εξατομικευμένους στόχους και σχόλια για κάθε μέλος του πληρώματος.

«Ενώ η ναυτιλία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς εμπορευμάτων παγκοσμίως και με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, εμείς στην BSM πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμα τεράστιες», δήλωσε ο Nick Topham, Διευθύνων Σύμβουλος της BSM Γερμανίας.

«Δείχνοντας στο πλήρωμά μας τον άμεσο αντίκτυπο των ενεργειών τους, ελπίζουμε ότι μπορούμε να τους οδηγήσουμε να κάνουν μετρήσιμες εξοικονομήσεις καυσίμου και CO2".

Η χρήση της εφαρμογής Signol στα πλοία που διαχειρίζεται η BSM αποσκοπεί όχι μόνο να βελτιώσει τις αποφάσεις του πληρώματος όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και να ενισχύσει το ηθικό και την ευημερία των ναυτικών λόγω της συνεχιζόμενης επικοινωνίας και της προσωπικής αλληλεπίδρασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.