ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η SFL αγοράζει τριάδα πλοίων τύπου suezmax

16:52 - 11 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η SFL αγοράζει τριάδα πλοίων τύπου suezmax
Η SFL Corporation του John Fredriksen (φωτο) έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση τριών δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax, που κατασκευάστηκαν το 2019, σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες χρονοναυλώσεις σε μια εταιρεία εμπορευμάτων και logistics.

Να σημειωθεί πως προς το παρόν, δεν έχει αποκαλυφθεί καμία τιμή για τη συναλλαγή.

Τα πλοία με scrubber έχουν τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ναυπηγικού σχεδιασμού, φιλικά προς το περιβάλλον και αναμένεται να παραδοθούν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η περίοδος χρονοναύλωσης των πλοίων θα είναι για τουλάχιστον πέντε χρόνια με επιλογές επέκτασης στη συνέχεια, προσφέροντας περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια στην SFL. Ο ναυλωτής θα έχει επίσης την επιλογή να πουλήσει τα πλοία κατά τη διάρκεια της ναύλωσης.

Ο Ole B. Hjertaker, Διευθύνων Σύμβουλος της SFL Management, σχολίασε: «Αυτή η αγορά δείχνει την ικανότητά μας να πετύχουμε σταθερή ανάπτυξη μέσω νέων συναλλαγών με ισχυρούς αντισυμβαλλομένους σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας. Η ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων είναι ήπια προς το παρόν και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν μετακινηθεί όπως σε άλλους ναυτιλιακούς τομείς. Επομένως, πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να έχει ελκυστικά έσοδα σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες χρονοναυλώσεις».

Τους τελευταίους μήνες, η SFL πρόσθεσε πολλά πλοία στο χαρτοφυλάκιό της, αυξάνοντας την συσσώρευση χρονοναύλωσής της κατά περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.