ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει το Samsung Ningbo- Απεργία των εργαζομένων

17:45 - 13 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Κλείνει το Samsung Ningbo- Απεργία των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι στη Samsung Heavy Industries Ningbo της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προγραμματισμένο κλείσιμο του ναυπηγείου.

Σύμφωνα με πηγές, οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να εργάζονται στις 15 Σεπτεμβρίου και αναζητούν ένα βελτιωμένο πακέτο αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η μητρική εταιρεία του ναυπηγείου - Samsung Heavy Industries (SHI) - έχει ήδη υπολογίσει 750 εκατομμύρια CNY (116,5 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση για τους Κινέζους εργαζoμένους της.

Ένας τοπικός παίκτης ναυπηγικής βιομηχανίας είπε ότι η προτεινόμενη πληρωμή από την SHI θεωρείται ανεπαρκής, με τους εργαζόμενους να ζητούν αποζημίωση ισοδύναμη με δύο ή τρία χρόνια του ετήσιου μισθού τους.

«Θα ήταν δύσκολο για τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο να βρουν νέες δουλειές ειδικά για εκείνους άνω των 45 ετών», είπε η πηγή του ναυπηγείου.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι, παρά τον τυφώνα και τις έντονες βροχοπτώσεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τη διαδήλωση στο ναυπηγείο, ενώ κάποιοι μετακινούνται στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν.

Όπως δήλωσε, η λειτουργία του ναυπηγείου έχει σταματήσει και υπάρχουν ορισμένες ημιτελής παραγγελίες που προσπαθεί να κλείσει η Samsung Ningbo για τα ναυπηγεία Jiangnan και Hudong-Zhonghua Shipbuilding.

Το κλείσιμο της Samsung Ningbo είναι μέρος ενός σχεδίου τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του χώρου – που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι Beilun στην περιοχή Ningbo - σε εργοστάσιο φυσικού αερίου και πετροχημικών, καθώς και τερματικό στο λιμάνι.

Να σημειωθεί πως ο ναυπηγικός κολοσσός της Νότιας Κορέας θέλει να διατηρήσει την κινεζική ναυπηγική του εγκατάσταση και συζητούσε με τους τοπικούς κυβερνητικούς φορείς του Beilun για το κλείσιμό του τα τελευταία δύο χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.