ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο φτάνει στη Βρετανία

10:45 - 14 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο φτάνει στη Βρετανία
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Ace, που σύμφωνα με πολλούς, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα το μεγαθήριο, έδεσε στο Felixstowe του Suffolk, νωρίς το πρωί της Κυριακής, διανύοντας το παρθενικό του ταξίδι.

Να σημειωθεί πως είναι 400 μέτρων (1.300 πόδια) και έχει χωρητικότητα 23.992 εμπορευματοκιβωτίων, γεγονός που το καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερο από άλλα πλοία παρόμοιου μεγέθους.

Θα αναχωρήσει για το Ρότερνταμ την Τετάρτη προτού διασχίσει τη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία αποκλείστηκε από το αδελφό του πλοίο τον Μάρτιο.

Το Ever Given, που έγραψε ιστορία πριν από λίγους μήνες, καθώς προσάραξε στη Διώρυγα για σχεδόν μία εβδομάδα, προκαλώντας αναστάτωση στην παγκόσμια ναυτιλία, πέρασε και αυτό από το λιμάνι του Suffolk τον περασμένο μήνα.

Το Ever Ace, το οποίο κατασκευάστηκε το 2021, είναι το πρώτο από μια σειρά 12 υπερμεγεθών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί για την ταϊβανέζικη εταιρεία Evergreen Marine.

Το Felixstowe είναι συνηθισμένο να φιλοξενεί μεγάλα πλοία, αφού είχε υποδεχτεί το MSC Gulson πριν από δύο χρόνια, το οποίο είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε μέγεθος με το Ever Ace αλλά μεταφέρει 28 λιγότερα εμπορευματοκιβώτια.

Το Ever Ace πριν από το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν στην Κίνα, από όπου έφυγε τον Αύγουστο, ενώ πέρασε και από το Αμβούργο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.