ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Inpex προμηθεύει LNG ουδέτερου άνθρακα στην Toho Gas

16:25 - 14 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Inpex προμηθεύει LNG ουδέτερου άνθρακα στην Toho Gas
Η ιαπωνική εταιρεία πετρελαίου, Inpex προμηθεύει το «πράσινο» φορτίο του Ichthys LNG στην Toho Gas.

Αναλυτικότερα, η αποστολή LNG με ουδέτερο άνθρακα θα φτάσει στο τερματικό Chita LNG στην πόλη Chita της Ιαπωνίας στις 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Το φορτίο προέρχεται από τον τερματικό σταθμό LNG Ichthys που λειτουργεί στην Αυστραλία.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η δεύτερη παραλαβή από την ιαπωνική εταιρεία φυσικού αερίου Toho Gas, ενός φορτίου ΥΦΑ (υγροποιημένου φυσικού αερίου) με ουδέτερο άνθρακα.

Το αποτύπωμα άνθρακα της αποστολής ΥΦΑ αντισταθμίστηκε χρησιμοποιώντας πιστώσεις άνθρακα που εφαρμόστηκαν για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού αερίου του έργου. Οι πιστώσεις άνθρακα πληρούν το Verified Carbon Standard που προκύπτει από τις προσπάθειες μείωσης της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στα παγκόσμια έργα προστασίας των δασών.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Inpex έθεσε ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Αυτή η αποστολή LNG από τον τερματικό LNG Ichthys ευθυγραμμίζεται με αυτήν τη στρατηγική. Συμβάλλει στη μείωση του CO2 από τις δραστηριότητες της Inpex και επίσης στις προσπάθειες μείωσης του CO2 σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Η Inpex λέει επίσης ότι θα συμμετάσχει σε μεταρρυθμίσεις της ενεργειακής δομής προς την πραγματοποίηση μίας μηδενικής από άνθρακα κοινωνίας έως το 2050, εκπληρώνοντας παράλληλα την ευθύνη της για την ανάπτυξη και τη σταθερή παροχή ενέργειας μακροπρόθεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 14 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.