ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euronav: Δύο μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν από κύμα σε πλοίο VLCC

17:44 - 16 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Euronav: Δύο μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν από κύμα σε πλοίο VLCC
Δύο μέλη του πληρώματος στο πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς πετρελαίου (VLCC) με όνομα Arafura, της ναυτιλιακής εταιρείας Euronav, πέθαναν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ.

Η Northern Marine Management, τεχνικός διευθυντής του πλοίου, δήλωσε ότι ο επικεφαλής αξιωματικός και ο ναύκληρος στο πλοίο χωρητικότητας 298.991-dwt που κατασκευάστηκε το 2017, αντιμετώπισαν μεγάλα κύματα κοντά στο Ακρωτήριο Χορν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί πως τα μέλη του πληρώματος ήταν και οι δύο Ινδοί υπήκοοι.

«Ενώ θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για την απώλεια των δύο πολύτιμων συναδέλφων μας, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι αφού κατευθύνονταν στο μπροστινό μέρος του πλοίου, λόγω συναγερμού χτυπήθηκαν από ένα μεγάλο κύμα», δήλωσε η Northern Marine Management.

«Θερμά συλλυπητήρια εκφράζονται στις οικογένειες των θυμάτων τόσο από τη διοίκηση της Northern Marine Management όσο και από την ιδιοκτήτρια του πλοίου, Euronav».

«Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των συναδέλφων μας στη θάλασσα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τους διαχειριστές και θα διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για αυτό το περιστατικό για να διαπιστωθεί η βασική αιτία και να αντληθούν τυχόν πιθανά διδάγματα», είπε καταλήγοντας.

Το Arafura ήταν πλήρως φορτωμένο και είχε κατεύθυνση προς το Long Beach όταν συνέβη το περιστατικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.