ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NYK- BP: Συνεργασία κολοσσών σε μελλοντικά καύσιμα

21:45 - 18 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Ο ιαπωνικός ναυτιλιακός κολοσσός Nippon Yusen Kaisha (NYK) ένωσε τις δυνάμεις του με την BP που εδρεύει στο Λονδίνο για να συνεργαστεί σε μελλοντικά καύσιμα και λύσεις μεταφορών με σκοπό να βοηθήσει τους βιομηχανικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας, να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Αναφορικά με τη ναυτιλία, οι εταιρείες θα συνεργαστούν και θα εντοπίσουν ευκαιρίες για να βοηθήσουν τη μετάβαση από τα τρέχοντα θαλάσσια καύσιμα σε εναλλακτικές λύσεις όπως LNG, βιοκαύσιμα και μεθανόλη και να αναπτύξουν μελλοντικά καύσιμα όπως αμμωνία και υδρογόνο.
 
Εκπρόσωπος της BP, δήλωσε: «Η BP και η NYK Line έχουν εμπειρία σχεδόν 250 ετών συνολικά, με εργασία στον τομέα της ναυτιλίας, ισχυρές υπάρχουσες σχέσεις και κοινή κατανόηση της ανάγκης της ναυτιλιακής βιομηχανίας να απαλλαγεί από τον άνθρακα. Συγκεντρώνοντας την τεχνική μας εξειδίκευση, την κατανόηση της αλυσίδας εφοδιασμού και τις γνώσεις των πελατών μας, είμαι πεπεισμένος ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να ηγηθούμε των σταδιακών αλλαγών στις βαριές βιομηχανίες».
 
Ο Akira Kono, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ενέργειας της NYK Line, πρόσθεσε: «Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της BP και το παγκόσμιο δίκτυο στην ολοκληρωμένη ενέργεια με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία της NYK Line ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ναυτιλίας και εφοδιασμού στον κόσμο, ελπίζουμε πως θα ηγηθούμε στον τομέα της απαλλαγής από τον άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας».
 
Η NYK και η BP δήλωσαν ότι θα εξετάσουν επίσης πιθανές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες λύσεις για το CO2 και θα διερευνήσουν τη συμμετοχή στις αλυσίδες εφοδιασμού αμμωνίας και υδρογόνου που θα χρησιμοποιηθούν στη βαριά βιομηχανία και την παραγωγή ενέργειας, για να βοηθήσουν αυτούς τους τομείς να απαλλαγούν από τον άνθρακα.
Τελευταία τροποποίηση στις 21:27 - 18 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.