ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Diligent: Συνεχίζει να έχει μεγάλα κέρδη από την πώληση πλοίων

11:32 - 22 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Diligent: Συνεχίζει να έχει μεγάλα κέρδη από την πώληση πλοίων
H ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings, συνεχίζει να αξιοποιεί την άνοδο των τιμών των πλοίων με την πώληση πλοίου μεγέθους handysize, που είχε αποκτήσει σε χαμηλή τιμή.

Οι διευθυντές της εταιρείας με επικεφαλής τον Δημήτρη Μίχαλο (φώτο) και τη Δωροθέα Κεφάλα επιβεβαίωσαν μια συμφωνία πώλησης του πλοίου M/V Paloma σε αγνώστους αγοραστές για περισσότερα από $ 13 εκατομμύρια. Η παράδοσή του πλοίου χωρητικότητας 28.300-dwt που κατασκευάστηκε το 2010, αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Diligent είχε αποκτήσει το πλοίο το 2017 για περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.

Το εν λόγω deal, που την αγοραπωλησία ανέλαβε η μεσιτική εταιρεία Hull Search International με έδρα το Λονδίνο, αντιπροσωπεύει την τρίτη πώληση πλοίου της Diligent, με το συγκεκριμένο μέγεθος και χωρητικότητα, από τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ του 2016 και του 2020, η εταιρεία επέκτεινε σταθερά τον στόλο της με την απόκτηση 15 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μεγέθους handysize και supramax στη μεταχειρισμένη αγορά.

Νωρίτερα φέτος, ωστόσο, η Diligent άρχισε να πουλά πλοία, απομακρύνοντας από το στόλο της μερικά από τα παλαιότερα και μικρότερα πλοία της για να επωφεληθεί από την αύξηση της αξίας των τιμών των μεταχειρισμένων πλοίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 22 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.