ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Cosco αποκτά το 35% τερματικού εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου

15:16 - 22 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Cosco αποκτά το 35% τερματικού εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου
Η Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) και η τερματική εταιρεία Cosco Shipping Ports Limited (CSPL) που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έχουν συνάψει συμφωνία με την οποία η CSPL θα αποκτήσει το 35% των μετοχών της HHLA Container Terminal Tollerort (CTT).

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα ο CTT να γίνει το προτιμώμενο σημείο φόρτωσης για την Cosco και η HHLA να έχει μακροπρόθεσμη εξασφαλισμένη ικανότητα και απασχόληση στο λιμάνι του Αμβούργου.

«Το πρώτο κινεζικό πλοίο υποβλήθηκε σε επεξεργασία στο Tollerort το 1982. Έκτοτε, ο τερματικός σταθμός έχει γίνει κόμβος για τις τακτικές γραμμές των σημερινών γραμμών αποστολής της Cosco. Σε αυτό το πλαίσιο, η HHLA και η Cosco επιδιώκουν εξίσου τον στόχο της επιτυχούς διασφάλισης του μέλλοντος του CTT και μιας ακόμη πιο αποτελεσματικής μετακίνησης των κινεζικών ροών εφοδιασμού στο Αμβούργο», δήλωσε η Angela Titzrath, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της HHLA.

Ο CTT είναι ένας από τους τρεις τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων της HHLA στο λιμάνι του Αμβούργου. Ο τερματικός σταθμός διαθέτει τέσσερις θέσεις ελλιμενισμού και 14 γερανογέφυρες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με την HHLA, σχεδόν το ένα τρίτο των εμπορευματοκιβωτίων που εισάγονται στο Αμβούργο έρχεται από την Κίνα ή προορίζεται για την κινεζική αγορά. «Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας με την CSPL, δεν θα ωφεληθούν μόνο οι CTT και HHLA - η θέση του Αμβούργου ως κόμβου logistics στην Ευρωπαϊκή Βόρεια Οροσειρά και για την περιοχή της Βαλτικής θα ενισχυθεί επίσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.