ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maersk επενδύει σε start-up για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καυσίμων

15:02 - 24 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Maersk επενδύει σε start-up για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καυσίμων
Η A.P. Moller- Maersk πραγματοποίησε μια κορυφαία επιχειρηματική επένδυση στην Prometheus Fuels, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley, με μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία άμεσης κατακράτησης αέρα που θα επιτρέψει τη μεταφορά ηλεκτρονικών καυσίμων με ουδέτερο άνθρακα.

Η Maersk ενώνεται με μια ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει τις BMW i Ventures και Metaplanet. Μάλιστα, ο Peter Votkjaer Jorgensen, συνεργάτης της Maersk Growth, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Prometheus Fuels.

Η Maersk αναμένει ότι θα υπάρχουν παράλληλα, πολλά καύσιμα στο μελλοντικό μείγμα καυσίμων και έχει εντοπίσει τέσσερις πιθανές οδούς καυσίμου για την απορρόφηση άνθρακα. Αυτές είναι το βιοντίζελ, οι αλκοόλες, οι αλκοόλες ενισχυμένες με λιγνίνη και η αμμωνία.

Η μειοψηφική επένδυση υποστηρίζει τις προσπάθειές της με ηλεκτρονικά καύσιμα που περιλαμβάνουν αλκοόλες και παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μαζί με το βιοντίζελ, οι αλκοόλες, συμπεριλαμβανομένης της «πράσινης» μεθανόλης, είναι εφικτές τεχνολογίες καυσίμου σήμερα.

Ο Morten Bo Christiansen, επικεφαλής της απορρόφησης άνθρακα στην A.P. Moller - Maersk, δήλωσε: «Η Prometheus Fuels αναπτύσσει μια πολύ συναρπαστική και καινοτόμο τεχνολογία για την παραγωγή ηλεκτροκαυσίμων με βάση τον άνθρακα από την άμεση δέσμευση CO2 από τον αέρα. Τα ηλεκτρικά καύσιμα αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για την απαλλαγή από την εκπομπή άνθρακα στη ναυτιλία και, εάν κλιμακωθούν με επιτυχία, η τεχνολογία της Prometheus Fuels θα αντιμετωπίσει έναν βασικό περιορισμό για τα ηλεκτρικά καύσιμα με βάση τον άνθρακα - δηλαδή την ανταγωνιστικότητα κόστους της άμεσης δέσμευσης αέρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.