ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Castor Maritime σφραγίζει συμφωνία δύο χρονοναυλώσεων

16:00 - 24 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
H Castor Maritime σφραγίζει συμφωνία δύο χρονοναυλώσεων
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει εξασφαλίσει συμβάσεις χρονοναύλωσης για δύο πλοία της μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η μία πρόκειται για το -πρόσφατα παραδοτέο- bulker κατηγορίας panamax, με όνομα Magic Mars.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω πλοίο το απέκτησε η Castor τον Μάιο του τρέχοντος έτους και έχει καθοριστεί με σύμβαση χρονοναύλωσης με ημερήσια χρέωση τα $ 34.600.

Η χρονοναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει περίπου 75 ημέρες.

Το δεύτερο πλοίο, είναι το Magic Argo κατηγορίας kamsarmax που κατασκευάστηκε το 2009. Το συμβόλαιο χρονοναύλωσης που υπογράφτηκε είναι για 90 ημέρες με 33.500 $ ανά ημέρα ξεκινώντας από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Να σημειωθεί πως οι ναυλωτές δεν έχουν αποκαλυφθεί προς το παρόν.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, διευθύνων σύμβουλος της Castor, σχολίασε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα συμβόλαια χρονοναυλώσεων σε ελκυστικές τιμές ναύλωσης ανά ημέρα. Τα άμεσα σχέδια επέκτασής μας στις αρχές του 2021 και η επίμονη εστίαση στις άμεσες παραδόσεις αποκτηθέντων πλοίων, επιτρέπουν στην εταιρεία μας να επωφεληθεί από αυτή την ισχυρή ναυλαγορά με στόλο που αποτελείται από 19 bulkers σε πλήρη βάση».

Η Castor Maritime χρονοναύλωσε επίσης πρόσφατα τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, το Magic Nebula, το Magic Moon και το Magic Nova, επίσης σε ναυλωτές που δεν έχουν αποκαλυφθεί για $ 31,750, $ 30,250 και $ 32,000, αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.